пʼятниця, 16 грудня 2016 р.

Профорієнтаційна робота



   Щороку величезна кількість юнаків і дівчат, які завершують шкільне навчання, починають шукати застосування своїм силам і здібностям в дорослому житті. При цьому більша їх частина  стикається з серйозними проблемами, пов’язаними з вибором професії, профілю подальшої освіти і подальшим працевлаштуванням.  Кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Даючи відповідь на запитання «Ким бути?», випускник школи здійснює не тільки вибір роду занять, а й визначає своє місце в житті. Допомогти у виборі професії учням завжди допомагає наша школа, проводячи профорієнтаційну роботу. Цього року, 31 листопада, відбулася унікальна подія: перед учнями та учителями Новоархангельського НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія»  виступив ректор Кіровоградського національного технічного університету, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України, доктор технічних наук, професор, академік Інженерної академії України, Заслужений діяч науки і техніки України,голова ради ректорів Кіровоградської області Черновол Михайло Іванович та професор, доктор технічних наук, зав. кафедри сільськогосподарського машинобудування Свірень Микола Олександрович. Гості  познайомили  школярів із загальною інформацією про ВУЗ, його історією, із структурою та досягненнями, викладацьким складом. Старшокласники дізнались про  правила вступу до ВУЗів та умови навчання. Цікавою виявилась інформація для випускників про переваги, які притаманні спеціальностям даного навчального закладу, адже розвиток агропромислового комплеку- це успішне майбутнє нашої держави. Кіровоградщина переважно сільськогосподарський регіон, тож його випускникам потрібно успішно розвивати його в майбутньому.  Учні отримали від гостей  буклети-запрошення на навчання саме до цього ВУЗу та пропозиції відвідати Дні відкритих дверей на різні спеціальності.



   Разом з тим Черновол М.І. в  урочистій обстановці в присутності педагогічного колективу вручив  директору Новоархангельського НВО №1 Косенко І.М. атестат  про присвоєння звання почесного доцента кафедри довузівської підготовки Кіровоградського національного технічного університету, а  заступник військового комісара Мартинюк В.В. вручив  Ірині Миколаївні диплом про присвоєння чергового спеціального військово – козацького звання  ПОЛКОВНИК берегині жіночого підрозділу Кіровоградської обласної ГО «Центральний козацький округ» за видатні заслуги перед козацтвом України у справах захисту обороноздатності, незалежності, територіальної цілісності держави та у справі національно – патріотичного виховання  молоді.




 Сподіваємось, що ця зустріч надихнула учнів патріотизмом та надала  більшої впевненості випускникам у виборі свого професійного майбутнього!

Немає коментарів:

Дописати коментар

.

.
.