вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Обласний педагогічний форум



Делегація педагогів Новоархангельщини долучилася до роботи обласного педагогічного форуму під гаслом "Якісна освіта - основа високорозвиненого суспільства", який відбувся 29 серпня на базі Національного технічного університету.
Саме питанням, що стосуються якості освіти, приділив основну увагу у своєму виступі під час відкриття пленарної частини форуму голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.
"Влада і вчителі виконують спільну справу - ми виховуємо генерацію переможців і успішних людей, яким далі розбудовувати успішну країну", - зазначив у своєму виступі очільник області. Продовжився форум обговоренням низки важливих галузевих питань, серед яких: підбиття підсумків роботи в освіті Кіровоградщини за 2015-2016 навчальний рік і перспективи на новий навчальний рік; йшлося також про нововведення у початковій школі, про створення в області навчально-виховних об'єднань за прикладом Новоархангельського та Олександрівського районів. Структуру та завдання реформованої освітньої галузі району представив на обласному форумі начальник відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської райдержадміністрації Керлсон С.В.
Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук Володимир Таборанський виступив з доповіддю "Про підсумки розвитку освіти Кіровоградщини у 2015/2016 навчальному році та основні завдання на наступний навчальний рік”, який повинен стати роком підвищення якості освіти ХХІ століття.
Цікавим та насиченим корисною інформацію щодо пошуку подальших шляхів реформування галузі, поліпшення рівня надання освітніх послуг на всіх рівнях, підвищення професійної компетентності вчителя в умовах розвитку нової української школи був виступ директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрія Кононенка.
До початку нового навчального року для освітніх закладів Кіровоградщини придбано 25 комфортабельних шкільних автобусів, які підвозитимуть учнів із віддалених сіл до опорних шкіл районів області. Транспорт для школярів придбано шляхом публічних закупівель за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Зокрема, 19,8 мільйона гривень надійшло субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а 17 мільйонів гривень виділили безпосередньо місцеві бюджети. Середня вартість одного автобуса склала 1 мільйон 320 тисяч гривень.
Перед відкриттям обласного педагогічного форуму голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко спільно з головою облради Олександром Чорноіваненком урочисто вручив ключі від шкільних автобусів та документи на них керівникам навчальних закладів районів. Ключі від нового шкільного автобуса отримав директор Підвисоцького навчально-виховного об'єднання Гаврилюк С.П.

У рамках роботи форуму тривала виставка-ярмарка педагогічних ідей, де кращі навчальні заклади області представляли свої напрацювання. Честь району захищав Новоархангельський навчально-виховний комплекс "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія".




Немає коментарів:

Дописати коментар

.

.
.