пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

Методична декада на тему: «Трансформація педагогічних ідей В.О.Сухомлинського у практику сьогодення сучасної школи».


      Всеосяжна, багатоаспектна науково-педагогічна творча спадщина Василя Олександровича Сухомлинського з роками не втрачає своєї актуальності, а відкривається все новими і новими гранями. З метою увічнення пам’яті видатного українського педагога-гуманіста В.О.Сухомлинського, до 100-річчя від дня народження,  на виконання обласної цільової програми щодо відзначення 100-річчя В.О.Сухомлинського в  Новоархангельському НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія» було проведено низку заходів. Своєрідним підсумком цього марафону стала методична декада на тему: «Трансформація педагогічних ідей В.О.Сухомлинського у практику сьогодення сучасної школи».
       



















Декада пам’яті В.О.Сухомлинського розпочалася урочистою лінійкою «Він віддав своїм учням тепле серце в долоні» та флеш - мобом «Діти України – серце України».
















Творчий звіт поїздки до педагогічно-меморіального музею В.Сухомлинського «Велетень педагогічної думки» презентувала заступник директора з методичної роботи Молошнік Антоніна Володимирівна.
 
Ідею формування екологічної культури школярів в педагогічній спадщині В.О.Сухомлинського» було розглянуто на відкритому засіданні методичного об’єднання класних керівників під керівництвом заступника директора з виховної роботи Авдієнко Наталії Миколаївни.

 
Члени творчої групи узагальнили питання наскрізного впровадження гуманістичних ідей В.О.Сухомлинського у новому форматі педагогічної дії під керівництвом Березовської Раїси Іванівни.
 

Цікаво і змістовно в рамках декади було проведено панораму відкритих уроків та позакласних заходів у початкових класах «Подорож по країні Казкарія разом з В.О.Сухомлинським» учителями:
«Серце, віддане дітям» (2а клас, вчитель Кожухар І.В.)
«Шану творцю віддає юних творців покоління» (3А, вчитель Керлсон Г.О.)

 
«Не словами, а добрими ділами»( 4Б клас виховна година , вчитель Кулинич Є.В.)
 «Казка В.Сухомлинського. Зайчик і горобина».
(1б урок серед природи, вчитель Реп’ях В.М.)

Читання та обговорення оповідання «Гаряча квітка» В.О. Сухомлинського (1А клас, вчитель Мартинюк О.В.)

Учитель добра і краси. Казки В.Сухомлинського із Школи під Голубим  Небом» (3Б клас. Вчитель Колісніченко Т.М.)

Для маленьких читачів шкільний бібліотекар Подустова Людмила Петрівна провела бібліотечний урок, присвячений 100-річчю від дня народження В.О.Сухомлинського. Маленькі читачі здійснили віртуальну подорож країною Радості та Добра. На зупинці "Історія одного життя" переглянули відео з унікальними фото та відеодокументами про життя нашого славного земляка - Василя Сухомлинського. У місті Читайликів усі разом почитали та послухали відеоказки із книги "Казки під голубим небом".




Спадщина Василя Сухомлинського невичерпна і для учнів і для вчителів…

Немає коментарів:

Дописати коментар

.

.
.