понеділок, 24 вересня 2018 р.

Вереснева сесія Малої академії наук учнівської молоді

Двічі на рік в обласному центрі тривають настановчі сесії Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді. Традиційно ці масштабні заходи проходить в Центральноукраїнському національному технічному університеті. Символічно, що в 2018 році дати проведення весняної та осінньої настановчих сесій співпали із «характерними» святами МАНУМ і ЦНТУ: Днем науки та Днем винахідника та раціоналізатора. 
Приємно відзначити, що учні нашої школи  також взяли участь в
осінній настановчій сесії, яка символізує початок нового навчального року МАНУМ .





На початку церемонії відкриття осінньої сесії виконавчий директор Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді Неля Мазур запросила на сцену людину, без зусиль якої 22 роки тому на Кіровоградщині не відкрилося б відділення Малої академії наук: заступника начальника управління освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Лідію Шатну.
«Дуже приємно спостерігати за тим, наскільки масштабно виросла за ці 22 роки наша Мала академія. Виросла географічно, кількісно, в усіх показниках, – зазначає Лідія Шатна. – Вітаю учнів Малої академії наук учнівської молоді, які обрали для себе шлях додаткової освіти і додаткового навчання в Малій академії. Це прекрасний вибір. Прагнення знати більше і вміти краще – це прагнення обов’язково приведе вас до успіхів, як в особистісному, так і професійному вимірі. Хочу подякувати вашим педагогічним працівникам і науковим керівникам МАНУМ, тому що вони підказали вам цей шлях, і вони працюють з вами над вдосконаленням знань базової дисципліни. Також хочу усіх вас привітати з Днем винахідника та раціоналізатора. Впевнена, в цьому залі є майбутні винахідники!
Зараз Кіровоградська Мала академія наук учнівської молоді збирається в найбільшому залі вищих навчальних закладів обласного центру, проте на всіх не вистачає місця. Приємно бачити таке прагнення до навчання. Але хочу побажати нашій Малій академії ще більше учнів! Хочу побажати вам ще більше успіхів на всеукраїнському і міжнародному рівні!»

Учнів МАНУМ, наукових керівників Малої академії, педагогів та гостей свята привітав проектор ЦНТУ із наукової роботи, професор Олександр Левченко. Олександр Миколайович розповів про власний досвід роботи із учнями Малої академії ще за тих часів, коли він навчався в аспірантурі. «Тому мені завжди приємно вітати учнів і наукових керівників Малої академії із їхніми здобутками, – зазначив Олександр Левченко. – Тому що все одно майбутнє України за такою талановитою молоддю як ви. Завдяки вам розквітне наша держава».
За повідомленням виконавчого директора Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді Нелі Мазур, осіння настановча сесія символізує початок нового навчального року МАНУМ. А для учнів-новачків це ще й перше знайомство з викладачами і науковими керівниками секцій. Учнів старших класів, які вже провчилися в МАНУМ рік чи два, протягом осінньої настановчої сесії звітують про виконання літніх завдань та отримують консультації від наукових керівників. Також протягом настановчої сесії учні МАНУМ отримують завдання до Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.
По завершенню церемонії відкриття осінньої настановчої сесії Кіровоградської МАНУМ робота продовжилась за предметними секціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

.

.
.