четвер, 28 листопада 2019 р.

Акція «16 днів проти насильства».

З метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у Новоархангельському НВО №1 проводяться різноманітні заходи у рамках
акції «16 днів проти насильства».
Дати проведення акції (із 25 листопада  по 10 грудня) є символічними. Вони створюють своєрідний  ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби зі СНІДом, рабством та дій щодо захисту прав людини. Реальністю сьогодні стало пропагування культу сили та жорстокості в ЗМІ, зниження виховного потенціалу сім’ї, порушення взаємодії між школою та сім’єю, поширення зразків асоціальної поведінки. Серед підлітків значного поширення набули різноманітні конфлікти. Однією з форм конфліктної взаємодії є булінг. Це явище характеризується гостротою і тривалістю негативних наслідків для всіх його учасників. Так, булінг в шкільному середовищі негативно впливає на розвиток особистості підлітка. Поширення даного явища серед підлітків викликає потребу у пошуку ефективних форм та методів соціально-педагогічної профілактики.
З метою профілактики в учнівському середовищі в Новоархангельському НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» 26 листопада 2019 року, у 9 класах було проведено тематичні години спілкування, бесід на тему:
"Стоп насильству!" а також анкетування на тему: «Насильство в сім'ї» 
Було переглянуто відеоролик на тему: Причини домашнього насильства - Освітній проект ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ 

ЗАХИСТИ СЕБЕ!!!
Людина, у результаті вчинення над нею насильницьких дій, відчуває страх, сором, біль, злість, безпорадність…
Якщо ти переживаєш такі емоції, то ти, імовірно, зазнаєш насильства…Задумайся!
Якщо ж такі емоції і почуття викликані твоїми словами чи діями, то ти сам вчиняєш насильство... Зупинись!
Якщо у своєму житті ти зіткнувся із насильством… Пам’ятай, що завжди є люди, які готові тобі допомогти. Це можуть бути твої друзі, батьки, класний керівник, психолог.
Якщо хтось із твоїх друзів зазнає насильства… Порадь йому звернутися за допомогою або повідом про це самостійно тим, кому ти довіряєш.
ПАМ`ЯТАЙ!!!
Ти маєш право перебувати в безпеці!
Ти маєш право на захист!
ЗВЕРНУВШИСЬ ЗА ДОПОМОГОЮ, ТИ НЕ ПОКАЗУЄШ СВОЮ СЛАБКІСТЬ, А ЗБЕРІГАЄШ СВОЄ ЖИТТЯ Й ЗДОРОВ’Я!

Немає коментарів:

Дописати коментар

.

.
.