понеділок, 18 лютого 2019 р.

ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ



«Мені здається, що про сучасний світ дуже важливо зрозуміти одну річ: велике розмаїття інформації не гарантує її достовірності» 

Річард Гір


День безпечного Інтернету відзначають щороку в другий день другого тижня другого місяця. Це міжнародне свято запровадили у 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. У 2019 році цей день припадає на 5 лютого.

 
Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі.
День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.

 Наш навчальний заклад активно долучився до відзначання Дня безпечного Інтернету. Згідно плану виховної роботи з 4 - 5 лютого  2019 року у навчальному закладі було проведено ряд заходів: у 1 – 11 класах класними керівниками були проведенні інформаційні бесіди.
      Для учнів 8 – 11 класів практичний психолог та  соціальний педагог провели бесіду: «Кібербулінг - як проблема порушення прав людини»

Цікавою та пізнавальною була учнівська конференція «Безпечний Інтернет».
       Учні 9 – 10 класів створили  мультимедійні   презентації «Безпека в Інтернеті».

5 лютого у 8 – 11 класах було проведено урок «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи   небезпечний ризик».

Учні 1 – 4 класів також були активними учасниками запланованих заходів, вони  створювали інформаційні коллажі, взяли участь у конкурсі малюнків «Ми – за безпечний Інтернет».
 Класні керівники  1-4 класів провели  бесіди  про безпеку в  Інтернеті  «Що я знаю про Інтернет».
   Усі провенні заходи допомогли учням навчитися багатьом правилам поведінки в Інтернеті, ознайомили із загрозами, що несе Інтернет та кожен учасник для себе проаналізував і відзначив відзначив позитивні моменти користування мережею. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

.

.
.